Alles wat je wil weten over het lopen van de 6 Abbott World Marathon Majors (2024)

Van de marathon waar je het moeilijkst aan een startbewijs kan komen tot het makkelijkste parcours.

Door Kiera Carter en Roxanne Steijger
Alles wat je wil weten over het lopen van de 6 Abbott World Marathon Majors (1)

Bijna iedere hardloper heeft wel een bucketlist-hardloopevenement die hij graag een keer zou willen lopen. Ga je echter voor de Six Star Medal, dan heb je er 6. Om de Abbott World Marathon Majors te voltooien moet je maar liefst 6 marathons uitlopen, namelijk: Tokio, Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York.

En je bent niet de enige met dit doel alle zes de majors af te vinken, want ook bekende atleten hebben hetzelfde doel en weten dat het niet makkelijk is. Het aantal hardlopers dat inmiddels de Abbott World Marathon Majors heeft gelopen is sinds 2015 met 1.400% toegenomen.

Maar nu het doel om de medailles van deze zes grote marathons op een dag om je nek te hangen geliefder wordt, moet je strategisch te werk gaan als je nog een startbewijs wil bemachtigen. Sterker nog, soms moet je zelfs jaren van tevoren al bedenken wanneer je welke marathon wil gaan lopen. Wil jij gaan voor de Six Star Medal? Dit moet je weten als je een echte Abbott World Marathon Majors finisher wil worden.

Hoe kan een normale marathon een World Major Marathon worden?

'The Abbott World Marathon Majors is ooit opgestart met als doel de elite alteten in de wereld samen te brengen. Daarnaast was het ook een manier voor de hoofdorganisatoren van de marathons om best practices met elkaar te delen', aldus Tim Hadzima, executive director bij Abbott World Marathon Majors.

Een grote of hele populaire marathon maakt niet per se meer kans om een Major te worden dan een kleinere, het gaat om een aantal criteria waar de hardloopwedstrijd aan moet voldoen om erbij te horen. 'Er zijn circa 100 criteria waar een marathon aan moet voldoen om te worden geaccepteerd als Major', aldus Hadzima. 'Het gaat dan niet alleen om het aantal verzorgingsposten, maar ook om de lengtes van de tafels, hoeveel bekertjes er zijn etc. De criteria zijn super specifiek en zijn opgezet om ieder detail in de marathon te controleren.' Met andere woorden, als je deelneemt aan een van deze marathons kan je verwachten dat de kwaliteit en de professionaliteit van de organisatie on point is.

Wanneer zijn de World Major Marathons? En hoe kan je je inschrijven en kwalificeren?

Iedere World Marathon Major heeft eigen regels rondom kwalificatie en registratie. Voldoe je niet aan de eisen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid via een goed doel mee te lopen. Op de website van de betreffende marathon kun je daar meer informatie over vinden. Een andere optie is je in te schrijven via een hardloop touroperator, zij garanderen een startbewijs en regelen jouw verblijf en vervoer.

Wil je hier geen gebruik van maken? Dan kunnen deze tips je op weg helpen hoe je je per World Marathon Major in kunt schrijven:

Tokio: de eerste zondag van maart

Vanaf begin augustus kan je je inschrijven voor de Tokio Marathon. Als je een snelle loper bent, kun je gebruik maken van het Run As One programma. Voor mannen betekent dit dat je een marathon moet lopen tussen de 2.21.01 en 2.45.00 en voor vrouwen tussen de 2.52.01 en 3.30.00. Kijk voor meer informatie op Run As One program.

Boston: de derde maandag van april

Inschrijven kan vanaf september en diegene die 20 minuten (of meer) onder de kwalificatietijd gelopen hebben krijgen de eerste kans op een startbewijs. Daarna gaan de inschrijfmogelijkheden naar de lopers die het hebben gered met 10 minuten onder de kwalificatietijd en daarna naar de mensen met vijf minuten onder de kwalificatie tijd.

Helaas betekent dit dus ook als je onder de kwalificatietijd hebt gelopen, maar er te veel aanmeldingen zijn met mensen die sneller hebben gelopen en de marathon vol zit, je niet deel kan nemen aan deze wedstrijd. Zo kunnen vaak duizenden gekwalificeerde lopers niet deelnemen aan de Boston Marathon omdat alle plekken waren vergeven. Als dat het geval is, dan kan je het beste meedoen via een goed doel. Meer informatie over de inschrijving en kwalificatietijden voor de Boston Marathon vind je op Boston Marathon Registration FAQs.

Londen: de laatste zondag van april

Internationale hardlopers kunnen zich hier niet kwalificeren met een snelle tijd. Het is dus echt een loterij voor een Nederlandse loper. Je geduld wordt op de proef gesteld. Als je je in april inschrijft hoor je in oktober of je een startbewijs hebt weten te bemachtigen. Lopers uit Engeland krijgen voorrang.

Berlijn: de laatste zondag van september

Inschrijven voor de Berlijn Marathon kan vanaf half oktober tot begin november. Als je je hebt weten in te schrijven, kunnen we je feliciteren. Dan heb je gegarandeerd een startbewijs. Als het niet is gelukt heb je wel altijd nog kans om mee te doen met de loting, die overigens iets milder is dan die van de Londen Marathon, maar eveneens super populair vanwege het historische en PR-vriendelijke parcours.

Chicago: de zondag van Columbus Day Weekend

Hoewel de marathon van Chicago steeds populairder wordt, heb je hier meer kans op een startbewijs dan in Londen, New York of Tokio. Normaal gesproken meld je je in oktober aan voor een startbewijs en hoor je in december al of je een van de gelukkigen bent. De start en finish vind je traditiegetrouw op South Columbus Drive in Grand Park in het oosten van de stad. Colombus Day valt altijd op de tweede maandag van oktober. Het weekend daarvóór staat de marathon op het programma. Loop op hetzelfde asfalt als waar Sifan Hassan haar marathon won.

New York: de eerste zondag van november

Als je je niet weet te kwalificeren met een snelle tijd, dan kan je meedoen met de loting die ongeveer halverwege januari begint en ergens half februari eindigt. Mensen die in New York wonen kunnen deelnemen aan het 9+1 program. Als New York Road Runners (NYRR) member loop je vanaf januari (een jaar voor de marathon) mee met 9 officiële NYRR wedstrijden en ben je daarvan 1x vrijwilliger langs het parcours, de +1 is staat dus voor de marathon van New York. Echte fanatiekelingen die de New York City Marathon 15 keer hebben gelopen, hebben voor de rest van hun leven toegang. Benieuwd naar de ervaring van die marathon? Bekijk: Estafette Vlog #3: Celeste Engwerda (@celeste_love2run) loopt de New York Marathon

Voor welke marathon is het het moeilijkste om een startbewijs te bemachtigen?

Waarschijnlijk is dat Londen. Vaak schrijven er meer dan een half miljoen mensen zich in voor de wedstrijd in de hoofdstad en inwoners van Engeland hebben voorrang.

Welke marathon is het moeilijkste om te lopen?

Echte marathon heeft zijn eigen makkelijkere en moeilijke kanten. Maar over het algemeen genomen kan je zeggen dat Boston en New York de meeste heuvels bevatten. Londen staat ergens in het midden qua moeilijkheid, omdat het daar wel eens heel druk kan worden als je achteraan loopt en er veel afslagen zijn van 90 graden. Daarna komt Tokio (vanwege de vele regen), gevolgd door Berlijn en Chicago waar de parcours vrij vlak lopen.

Wat krijg je als je alle 6 de World Marathon Marjors uit hebt gelopen?

Een medaille, een certificaat en een oneindige honger. 'Het kan jaren duren om alle 6 de majors te voltooien', aldus Adam. En in het slechtste geval lukt het nooit de Majors te voltooien. Zo is Tokio in 2013 toegevoegd aan de lijst en worden er nog steeds marathons toegevoegd. Grote kans is dat er nog een World Major in China wordt toegevoegd. Maar zeker ook Singapore maakt een goede kans. Tot slot wordt er niet onder stoelen of banken geschoven dat de wens er is voor een Major in Afrika.

Volg je Runner's World al op Instagram en Facebook?

Wil jij een snellere marathon lopen? Klik op onderstaande afbeelding en krijg een hardloopschema voor een nieuw PR!

Meer van Runner's World

Alles wat je wil weten over het lopen van de 6 Abbott World Marathon Majors (5)

Berlijn Marathon

Wat is de route van de marathon van Berlijn?Wat maakt de Berlijn Marathon zó snel? Schrijf je nu in voor de marathon van Berlijn 2024Zo hard loopt Eliud Kipchoge

Advertentie - Lees hieronder verder

Sensationeel wereldrecord Tigist Assefa in Berlijn Eliud Kipchoge wint Berlijn Marathon 2023Alles over de marathon van Berlijn in 2023Zo word je Six Star Finisher
Kipchoge loopt de Berlijn marathon 2023Man loopt hele marathon met ananas op zijn hoofd Eliud Kipchoge verpulvert weer het wereldrecord!De geschiedenis van de Berlijn Marathon

Advertentie - Lees hieronder verder

Alles wat je wil weten over het lopen van de 6 Abbott World Marathon Majors (2024)
Top Articles
The UPS Store | Ship & Print Here > 4741 Central St
The UPS Store | Ship & Print Here > 555 S Lamar St
Victor Spizzirri Linkedin
Cranes For Sale in United States| IronPlanet
Rubratings Tampa
Aadya Bazaar
Autobell Car Wash Hickory Reviews
Newgate Honda
Mission Impossible 7 Showtimes Near Regal Bridgeport Village
What Happened To Maxwell Laughlin
Nj State Police Private Detective Unit
Connect U Of M Dearborn
Procore Championship 2024 - PGA TOUR Golf Leaderboard | ESPN
Aberration Surface Entrances
Bx11
Georgia Vehicle Registration Fees Calculator
Grayling Purnell Net Worth
Big Lots Weekly Advertisem*nt
Clare Briggs Guzman
MyCase Pricing | Start Your 10-Day Free Trial Today
Poochies Liquor Store
Pioneer Library Overdrive
4Oxfun
His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Stubhub Elton John Dodger Stadium
Robert A McDougal: XPP Tutorial
Mark Ronchetti Daughters
Club Keno Drawings
Street Fighter 6 Nexus
Haunted Mansion Showtimes Near Cinemark Tinseltown Usa And Imax
Chapaeva Age
Selfservice Bright Lending
Pitco Foods San Leandro
What Time Is First Light Tomorrow Morning
School Tool / School Tool Parent Portal
Gold Nugget at the Golden Nugget
Taylor University Baseball Roster
What Is A K 56 Pink Pill?
Stranahan Theater Dress Code
Tableaux, mobilier et objets d'art
Toomics - Die unendliche Welt der Comics online
Brother Bear Tattoo Ideas
Bmp 202 Blue Round Pill
Port Huron Newspaper
Craigslist Free Cats Near Me
About us | DELTA Fiber
Craigslist Cars For Sale By Owner Memphis Tn
Urban Airship Acquires Accengage, Extending Its Worldwide Leadership With Unmatched Presence Across Europe
Zom 100 Mbti
Unit 4 + 2 - Concrete and Clay: The Complete Recordings 1964-1969 - Album Review
Philasd Zimbra
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5733

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.